Hej och välkommen till "the Ylva Show" med Ylva...

...här sitter vi i timtal och pillar på våra ovårdede luggar, gungar lojt med huvudena åt Johanna med The Stooges och ritar stonesmärken på underarmarna med blåa märkpennor. Senare ikväll kommer våra gäster Lill-Babs, Bruno K. Öijer och Gustav Fridolin för att tala om lite allt och ingenting, efter det har vi en jam-session, Bruno tar med sig sitt nya munspel och Ylva skapar sensation genom att stämma sin gitarr i förväg. Vi testar presenten vi fick från keith Richards i förra månaden och ger dig receptet på Farmor Annas Goda Haschkakor - mycket billigare än att köpa dem på nätet. Tony Irwing kommer hit och lär oss dansa som Iggy Pop (då får vi nog användning för våra nybakade kakor) och Lill-Babs får för femtioelfte gången berätta detaljerna om sitt möte med  Beatles '64. Vi avrundar kvällen med en poetry slam där Bruno får visa vad han går för och Ylva får visa att hon inte kan erkänna att hon har fel.

varje Torsdagskväll klockan 21:30

Paul

I've seen religion from Jesus to Paul

And as opposed to what most christians would've thought, Paul was the salvator.
Paul was the one to deliver me from darkness and desperation. And why is that? Because he isn't a miserable fuck that makes me feel like everything's my fault, but a wonderful, optimistic man whose songs give me hope.

That's why I friggin' LOVE Paul ♥

Ångest

"Faan Sara, jag dör! Varför går jag en linje där man bara läser skitämnen? Varför går jag på en skola som förväntar sig att jag ska hitta ett endagsjobb till obligatoriska friggin' operaton dagsverke när jag inte ens kan fixa ett jävla sommarjobb? Varför går jag i skolan över huvud taget? Hur fan kom jag in på gymnasiet? Hur i helvete lyckade jag ens gå ut högstadiet med behöriga betyg? Aaaaargh! Jag dör!
Varför är Idrott & Hälsa ens ett obligatoriskt ämne? Är det för att kuva sådana som jag?"

Diktatorkonst

Idag stod det i tidningen om att Adolf Hitlers gamla akvarellmålningar från tiden han hoppades på en karriär som konstnär hade sålts på auktion för en väldans massa pengar.
Det är så sorgligt. En massa människor är skitsura på konstakademien som inte tog in honom, krossade hans drömmar och indirekt ledde in honom på hans politiska bana, en massa människor är också skitsura på hans mors husläkare, som övertalade henne att inte göra abort. Kom igen. Ingen av dem hade kunnat veta vad de skulle ha på sitt(?) samvete många år senare.

klicka = större

Kolla signaturen. "A. Hitler 1912", det är ju hur sorgligt som helst. Tänk om den signaturen hade fortsatt sitta på målningar istället för... well, jag vete fan vad han undertecknade för saker senare i livet (jag lyssnade inte på historialektionerna i 9:an), men det var nog inte lika mycket målningar.
Fast en konstnär slutar ju inte vara konstnär bara sådär, konstnärlighet är lite som en maffia, den släpper dig inte bara för att du försöker bli av med den, du ska inte komma undan din konstnärlighet med livet i bahåll.
Tänk er att Hitler sitter och skriver på ett tal om typ varför allt är judarnas fel och de måste utrotas och sådär, och så kommer han av sig lite och Adolf der künstler kommer fram och han börjar kladda på pappret, typ ritar av sin brevpress lite grann, sen blir han missnöjd, kladdar över hela skissen, suckar och återgår till arbetet med talet.
Eller, herregud, han kanske stog under partidagarna i Nürnberg och skrek om varför negrer suger och totally aldrig skulle kunna vinna 100 metersloppet i OS i Berlin (höhö, ägd), och så fick han syn på kanske någon i publiken, eller fåglar på flykt eller en otroligt speciellt och intressant veckad flagga och bara längtade hem efter sina akvareller och penslar.

Är det inte sorgligt?

Men man får ju inte glömma vad han gjorde, herregud, tro nu inte att jag gillar honom för att jag skriver om honom som en vanlig människa, tro inte att jag sympatiserar men NÅGOT han gjorde förutom hans fullkomligt underbara landskapsakvareller.
Konstnär eller inte, han var en jävla extraordinarily vidrig gris.


btw. jag hittade bilden på en hemsida som hette typ stormfront.com eller nåt och hade en logga med texten "white pride world wide". Hjälp, det finns nynazistiska forum på nätet, och nynazisterna diskuterar KONST!
Shit. Knäppt.

RSS 2.0