Sannolikhet

Det här var ju ett roligt sammanträffande. Igår började jag (efter några miljoner varma rekommendationer) läsa Liftarens Guide till Galaxen. Och det här  var dagens serie på xkcd.com
Jag skulle tro att sannolikhetsfaktorn på det är ungefär två på tvåhundrasextiosjutusensjuhundranio.


Klicka för att se bilden i full storlek
.

Fettisdagen

Idag är det fettisdagen. Mmm.... jag ska hem till en kompis strax och göra semlor, jag har tjuvstartat mer än vanligt det här året. Jag tror jag ätit fler semlor i år än antal gånger jag badade i somras, jag fattar om du inte hängde med där, jag fattade knappt själv, dessutom betyder det ingenting, för jag kan räkna alla mina dopp i somras på ena handens fingrar.

Jag kunde inte hålla mig från att rita en semla i paint.

Nu har jag ju såklart  glömt vad jag hade tänkt skriva in the first place. Jag velar mellan att publicera upp lite gammal poesi istället och att alternativt skriva en osammanhängande text om exakt varför David Bowie lätt är kvalificerad att komma in på min top 5 sexigaste män någonsin-lista.
Jag tror jag kör på poesi istället. jag är lite mer hemma på den arenan. (Inte för att jag är direkt främmande på varför-David-Bowie-är-världens-sexigaste-man-arenan.)

Andedräkter stiger och beslöjar min värld
Blandar sig med morgonens dimma
Dämpar stadens fräna dofter
Dämpar stadens skarpa ljud
Bäddar in en kylig värld
I en känsla av trygghet
Och ännu behöver vi inte vakna
För inbäddade i dun
och sömnens vita dimma
Kan vi stanna i vår dröm

Jaa... den dikten skrev jag i huvudet nån morgon på väg till skolan. Så fort jag kom fram till skolan plockade jag fram datorn och skrev ned det. Det är en av mina egna favoriter men den är en av mina minst kommenterade och applåderade på poeter.se

Peace & love <3

Helvetet

Om Harry Potter,  rockmusik och bögar hör hemma i helvetet måste ju helvetet rocka fett.
Eller hur?

Jim Morrison

Jag får så dåligt samvete av Jim Morrison. Killen fucking skaffade skägg och gick upp massa i vikt för att slippa bli sedd som en sexsymbol. Och vad gör jag? Moahaha, jag googlar Jim Morrison leatherpants. Det är nästan lite oschysst. Fast han är ju död, vad ska han göra åt det? Han är borta sedan 1971 och även om han hade kunnat veta om vad som försigår här så hade han väl inte brytt sig längre.
Det känns ändå som att jag skändar nåt minne på något sätt...
Gaah! hur kan man låta bli?
Han var ju en underligt bra poet också. Och singer/songwriter, men det är ju lite väl uppenbart. The Ghost Song är en så underbar låt. 1969 spelade Jim Morrison in en dikt och 1978, sju år efter hans död i ett badkar i paris spelade de in musik till texten. Det är SÅ underbart. Sjukt psykadelisk låt.
Lyssna på den...

Awake.
Shake dreams from your hair
my pretty child, my sweet one.
Choose the day and choose the sign of your day
the day's divinity
First thing you see.

RSS 2.0